Herstelcoaching

Intensieve begeleiding vanuit huis

Waarom Weg Van Verslaving?

Wat is herstelcoaching en waarom is het zo belangrijk

Herstelcoaching is een specifiek traject dat is ontwikkeld om de moeilijke periode na een klinische behandeling te overbruggen en de kansen op langdurig herstel te maximaliseren. Dit traject blijkt echter ook bijzonder waardevol te zijn voor mensen die nog geen klinische of ambulante behandeling hebben ondergaan.

Effect van klinische behandeling en de muurfase

Onderzoek en wetenschap hebben aangetoond dat het merendeel van de terugvalgevallen zich voordoet in de eerste drie maanden na een klinische behandeling. Dit komt voornamelijk doordat een klinische behandeling doorgaans tussen de 30 en 45 dagen duurt, terwijl de zogenaamde “muurfase” plaatsvindt tussen dag 45 en dag 130 van abstinentie.

Het herstelcoachingtraject

Na een behandeling keren cliënten vaak terug naar hun oude omgeving, die nog steeds vol zit met triggers en gevaren. Bovendien zijn er triggers die voor een niet-verslaafde volkomen onschuldig lijken, wat het risico op terugval verhoogt.

Herstelcoaching is intensieve begeleiding vanuit het huis van de cliënt voor een periode van drie maanden. In het begin wordt een overzicht gemaakt van de schade om te bepalen waar de meeste aandacht nodig is tijdens het traject. Samen met de cliënt worden triggers geïdentificeerd en een plan opgesteld om hiermee om te gaan.

Zelfwaarde, zelfrespect en kracht

Elk aspect van het leven wordt bekeken en waar nodig worden aanpassingen gemaakt op basis van de kennis en vaardigheden van de cliënt. De cliënt wordt ook uitgedaagd om succeservaringen op te doen op basis van deze aanpassingen, waardoor eigenwaarde en zelfrespect worden opgebouwd.

Meer weten over ons herstelcoachingtraject?

Ben jij of iemand die je kent op zoek naar een weg uit de verslaving? Bij Weg Van Verslaving begrijpen we de uitdagingen van herstel en bieden we persoonlijke ondersteuning om een vervullend leven te leiden. 

Herstel is meer dan stoppen met gebruiken; het gaat om persoonlijke groei, het overwinnen van angsten, en het bouwen van gezonde relaties. 

Doorverwijzing en samenwerking

Als er zaken spelen die buiten het expertisegebied van de herstelcoach vallen, wordt er samen met de cliënt gekeken naar een doorverwijzing naar een andere zorgprofessional. De coach biedt hierin ondersteuning om ervoor te zorgen dat het herstelproces zo effectief mogelijk verloopt.

De waarde van herstelcoaching

Herstelcoaching is een waardevol en effectief middel om mensen te helpen de weg naar duurzaam herstel te vinden en te bewandelen. Het biedt de benodigde ondersteuning en begeleiding om de uitdagingen na een behandeling te overwinnen en een leven vrij van verslaving te omarmen.

Doe de verslavingscheck!

Benieuwd naar jouw relatie met gewoonten en middelen? Neem de eerste stap naar zelfbewustzijn met onze Verslavingscheck. Een eenvoudige, maar krachtige zelfevaluatie om inzicht te krijgen.

Voor Jou, Door Jou: Neem de tijd voor zelfontdekking op jouw eigen tempo. 

Diepgaande Reflectie: Ontdek patronen en overweeg bewuste keuzes.

Een Stap naar Zelfbewustzijn: Zet de eerste stap op de weg naar persoonlijke groei.

Nieuwste media

Heeft u nog
vragen?

Wij staan voor je klaar!