Wie zijn wij?

Jouw gids richting herstel!

Waarom Weg Van Verslaving?

Wie is Gerd Wubbels?

Ik ben Gerd Wubbels en ik heb de ziekte Verslaving, dit klinkt wellicht heftig, en in het begin van mijn route naar herstel had ik hier ook wel moeite mee, maar vanaf het moment dat ik mijn ziekte heb geaccepteerd, kon ik pas echt naar mijn verslaving kijken en het zien voor wat het werkelijk was, een hell waarin ik mezelf kapot maakte en daarin mijn dierbaren mee nam.

Herstelcoach, naastenbegeleider, groepsbegeleider en gastdocent

Wie is Linda Smit?

Hallo, mijn naam is Linda Smit. Ik ben als ervaringsdeskundige opgeleid bij Elsden Training tot gecertificeerd familie counselor. Bij ‘Weg van verslaving’ ondersteun ik de familie, vrienden en andere bekenden door het naastenprogramma aan te bieden. De eerste sessie gaat het over de ziekte verslaving en in de andere sessies hebben we het vooral over jou: hoe kun jij jezelf staande houden? Als je de ziekte verslaving beter begrijpt en je hebt tips gekregen hoe jij o.a. je eigen grenzen beter kunt bewaken, heeft dat ook invloed op je dierbare verslaafde. Herstellen doe je samen!

Naastenbegeleidster

Wie is Ruben Runhaar?

Mijn naam is Ruben Runhaar. In 2013 ben ik succesvol afgekickt van alle drugs en alcohol dankzij een klinische opname waar ik een Minnesota model gerichte behandeling ben ondergaan. Voordat ik in de kliniek belandde was mijn leven een puinhoop. Elke dag was ik overgedragen aan de grillen van mijn verslaving. De constante zoektocht naar geld, onderdak, drugs, aandacht en allerlei andere manieren om te vluchten voor het leven en de pijnlijke realiteit ervan zorgden ervoor dat ik de weg volledig kwijt was. Waar ik ooit voor de lol was begonnen met drank en drugs. Duurde het niet lang voor dat het lachen mij was vergaan.

Herstelcoach, naastenbegeleider, groepsbegeleider en gastdocent

Wie is Sjoerd van triest?

Hey, ik ben Sjoerd van Triest, en ik ben 36 jaar jong. In de zomer van 2016 begon mijn reis naar herstel van een alcohol, cocaïne en gokverslaving. En laat me je vertellen, het is zeker geen makkelijke weg geweest, maar het heeft me zoveel gegeven, een leven waarvan ik niet eens durfde te dromen. Nu ben ik trots om te kunnen zeggen dat ik vanaf 2018 werkzaam ben als interventionist en herstelcoach, deze werkzaamheden doe ik sinds kort ook bij het geweldige team van Weg Van Verslaving. Maar dit gaat niet alleen over mijn verhaal; het gaat over de kracht van herstel, hoe je dat kan bewerkstelligen en wat herstel voor jou kan betekenen. Herstel betekend niet dat alles perfect wordt, maar het betekend wel dat je een leven kunt gaan leiden waarin je niet meer gedomineerd wordt door verslaving. 

Interventionist en herstelcoach

Wie is Nico Slip?

Ik ben Nico Slip, geboren in 1962 en woonachtig in Klazienaveen. Met meer dan 35 jaar ervaring als brandweerman bij de brandweer in Emmen heb ik een schat aan kennis en expertise opgebouwd. Hoewel ik nog steeds werkzaam ben bij de brandweer, vervul ik momenteel een andere rol binnen de organisatie. Mijn taak is nu gericht op het trainen en gezond houden van brandweermedewerkers.

Personal Trainer

Waarom Weg van verslaving?

Hallo, ik ben Gerd Wubbels, oprichter van Weg Van Verslaving en een herstellende verslaafde. Herstel betekent een waardevol leven opbouwen, wat gepaard gaat met het aangaan van angsten, eerlijk zijn tegen jezelf en het vormen van gezonde relaties. In behandeling transformeert ‘ik mag niet gebruiken’ naar ‘ik wil niet gebruiken’ en uiteindelijk naar ‘ik hoef niet te gebruiken’. We helpen je bij het creëren van een mooi leven, waardoor verslaving naar de achtergrond verdwijnt. Herstel vereist openheid, nederigheid en bereidwilligheid. Het slagingspercentage in 12-stappen klinieken is ongeveer 33% bij de eerste opname. Wij bieden herstelcoaching, interventies, naastenbegeleiding, preventie en bewustwording. Als jij of iemand die je kent worstelt met verslaving, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Wij zijn er voor je!

Onze missie & visie

Bij Weg Van Verslaving geloven we dat iedereen het potentieel heeft om een vervullend leven te leiden. Onze missie is om jou te empoweren en te begeleiden op je reis naar persoonlijke groei en succes. We streven ernaar om je de tools en inzichten te bieden die nodig zijn om je doelen te bereiken en je volledige potentieel te benutten.

Onze Aanpak

Onze aanpak is gebaseerd op de nieuwste kennis over verslavingskunde, het model dat wij hanteren is het Minnesota model, in Amerika bestaat 95% van de behandelcentra en rehab organisaties uit dit model. Vanuit deze vorm helpen wij mensen hun leven weer op de rit te krijgen en zorgen wij ervoor dat er weer zingeving word bewerkstelligd, dit doen we met medeleven en begrip. Voor de persoon zetten wij de deur open maar voor de verslaving gaat de deur dicht.

De 7 STAPPEN In ons proces

Stap 1

Toegeven en erkennen dat er een probleem is.

Stap 2

Hulp vragen bij Weg Van Verslaving.

Stap 3

Bij Weg Van Verslaving inzicht en kennis opdoen over de ziekte verslaving.

Stap 4

Samen de situatie inventariseren.

Stap 5

Samen met één van onze begeleiders jouw route voor je mooiste leven uitwerken.

Stap 6

Samen met één van onze begeleiders deze route gaan bewandelen en alle kennis wat je gaat opdoen
leren toepassen in je leven.

Stap 7

Alles wat je bij Weg Van Verslaving hebt geleerd, zelf blijven toepassen in je leven om ervoor te zorgen dat je mooiste leven stand houd.

De ervaringen van de klanten

Onze aanpak

Ben je klaar om de volgende stap te zetten op je reis naar je mooiste leven? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten of om een afspraak te maken met Weg Van Verslaving. We staan klaar om je te ondersteunen op je weg naar een betere toekomst.

Ben je er klaar voor?

Nieuwste media

Heeft u nog
vragen?

Wij staan voor je klaar!